Guide för beskärning av forsythia

Den här upprättstående busken har starka grenar och lyser upp din trädgård på våren med en prakt av gula blommor. Det är först efter blomningen som busken får blad. En forsythia bör beskäras varje år för att fortsätta blomma så rikligt som möjligt. Man glömmer ofta att göra detta i tid.

Plantering av forsythia
Den bästa tiden att plantera den här busken är på hösten, då hinner plantan rota sig ordentligt fram till vintern. Forsythia är en stark buske som bara behöver vattnas vid extrem värme och torka. Tänk dig en period på 15-20 dagar. Den här busken älskar sol och behöver minst sex timmars sol varje dag under våren och sommaren. Forsythia är också lätt att ta sticklingar från. Sätt några unga skott i en kruka med jord, och om de får fäste kommer de att slå rot inom några veckor. Ett möjligt problem med busken är att den är känslig för röta, som orsakas av en bakterie. Bladen blir då bruna och till slut även svarta. För att rädda forsythian måste du beskära den tills du når frisk ved.

Den här upprättstående busken har starka grenar och lyser upp din trädgård på våren med en prakt av gula blommor. Det är först efter blomningen som busken får blad. En forsythia bör beskäras varje år för att fortsätta blomma så rikligt som möjligt. Man glömmer ofta att göra detta i tid. Plantering av forsythia Den…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *