Igelkottar i trädgården på vintern, hur tar du hand om dem?

igelkottar. De är väldigt trevliga djur. Dessa små, taggiga djur har en spetsig näsa och små ögon. De är riktiga nattdjur som blir aktiva först när det börjar bli mörkt. De går sedan på jakt efter sin mat.

Många undrar: hur skapar man en igelkottsvänlig trädgård? Det finns en rad saker att tänka på när du vill skapa en säker och lämplig plats för igelkottar i din trädgård. Du kan läsa det i denna blogg!

 

Vad äter igelkottar?
Igelkottar är allätare: de äter bland annat dagg- och mjölmaskar, kadaver och frukt. Tuindirect har även specifik igelkottsmat i sitt sortiment. Eller ta paté till exempel. Dessa näringsrika måltider är packade med protein så att igelkotten kan gå in i viloläge väl förberedd.

Igelkottar äter också insekter som larver, sniglar, larver och spindlar. Dessa insekter är ofta orsaken till defekter i trädgården, såsom bladsjukdomar. Våra taggiga vänner ger därför omedvetet en naturlig balans i trädgården. Mycket praktiskt, eftersom det inte finns något behov av att använda insektsmedel under denna process!

Igelkottar behöver lite extra mat, särskilt under vår- och vintermånaderna. De kan använda din hjälp med detta! Se till att du matar dem med måtta, eftersom allätare också “går ut” på egen hand. När de till exempel letar efter mat går djuren upp till 5 kilometer per natt. De har sin fasta gångväg. Så det är enbart en fråga om komplettering.

igelkottar. De är väldigt trevliga djur. Dessa små, taggiga djur har en spetsig näsa och små ögon. De är riktiga nattdjur som blir aktiva först när det börjar bli mörkt. De går sedan på jakt efter sin mat. Många undrar: hur skapar man en igelkottsvänlig trädgård? Det finns en rad saker att tänka på när…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *