Så här gör du själv de vackraste torkade blombuketterna!

 

Torkade blommor är tillbaka igen! Från 1930-talet och framåt blev torkade blommor mer och mer populära i Nederländerna och nådde sin absoluta topp på 1980-talet: nästan varje hushåll hade sin egen torkade bukett i rummet. Under tiden kan vi inte längre bortse från ‘konstverken’, för torkade blommor är supertrendigt igen! Det beror främst på att vi under 2021 – på grund av coronaåtgärderna – spenderar mer tid hemma än vanligt. Oavsett om du lyser upp huset med (doft)ljus eller vackra blommor: självklart vill du se till att skapa en extra mysig atmosfär i dessa bisarra coronatider.

Hållbarhet är en annan drivkraft till varför människor numera alltmer köper torkade blommor (eller sår dem själva). Idag blir hållbarhet en allt mer avgörande faktor för både konsumenter och företag. Detta är också fallet med Graszaaddirect. Vi försöker få folk till handling för att själva så torkade blommor, istället för att köpa nya blommor varje gång. Torkade blommor är extremt hållbara, eftersom de kan hållas i genomsnitt 1 år (!). Det är förstås betydligt längre än en bukett med färska blommor som håller sig bra i cirka 10 dagar. När du beställer torkade blommor minskar du därför ditt CO2-avtryck. En riktig win-win situation, för det gör inte bara skillnad i din plånbok, utan du bidrar också till en bättre miljö!

Vad är torkade blommor?

Det hela låter väldigt positivt, men vi kan tänka oss att du frågar dig själv: vad är egentligen torkade blommor? Det är inget annat än ett samlingsnamn för alla naturliga, (torkade) dekorationer som torkade blommor, spannmål och gräs. Du kan köpa dessa ‘torkdekorationer’ i butiken, men du kan också så och torka själv från grunden. Vi har till exempel en egen komponerad torkad blomblandning i vårt sortiment. Denna blandning är mycket varierad och färgstark. Vi tog verkligen hänsyn till allt! De är lämpliga för sådd på alla typer av jord, så att du också enkelt kan så de torkade blommorna på baksidan av din trädgård. Vi kommer att förklara i detalj hur du gör detta.

 

 

Hur gör man själv en torr bukett?

Att torka blommor själv kräver en hel del tålamod. Men det är definitivt ett väldigt trevligt sätt att spendera sin tid på, speciellt i coronatider! Planerar du att så torkade blommor själv? Läs sedan steg-för-steg-planen.

1. Först och främst, hitta en lämplig plats i trädgården. Det är viktigt att du väljer en plats i trädgården där solen skiner åtminstone en del av dagen.

2. Sedan börjar du med botten. Ta först bort ogräs och annan vegetation. Precis som när du sår gräsfrö, se till att du bearbetar jorden först. Det är viktigt att jorden är fuktig och uppvärmd så att blomfröna får bra kontakt med jorden. Tryck till fröna ordentligt – eller blanda dem med sand eller en jordbalsam. En lämplig tidpunkt att så blommor är på hösten, eftersom jorden fortfarande är väl uppvärmd och det kommer regelbundet nederbörd under denna tid på året. Undvik hellre de varma sommarmånaderna.

3. Nu är det dags att så. Det är bäst att sprida detta för hand. De olika blomtyperna har alla sina egna former och storlekar, så vi rekommenderar inte att så fröna med spridare/såmaskin. Blomfrön bör sås mycket tunt (i genomsnitt 1 gram per m²). Håll denna rekommenderade såtäthet så nära som möjligt för att få bästa möjliga resultat. Så som med gräsfrö, både på längden och på bredden. Kratta sedan ner blomfröna lätt i jorden.

4. Vänta bara och se! Vissa blomsorter kan komma fram inom några veckor om temperaturen och markfuktigheten är i ordning. Om det är torrt under en längre tid är det klokt att vattna blomfältet ordentligt då och då.

5. Sista steget: torkning av blommorna. Samla blommorna och häng dem upp och ner. Ta bort de nedre bladen och undvik kontakt mellan blommorna. Häng dem på ett mörkt, fuktigt ställe (till exempel på vinden eller i källaren) eller lägg dem helt enkelt i en kartong och ge det några veckor tills de är helt torkade.

Torkade blomdekorationer

Det fina med torkade blommor är att man kan variera i det oändliga med dem. De kreativa bland oss ​​kan göra alla möjliga roliga pyssel. Vi har satt ihop en lista med ett antal fina exempel på vad man kan göra med torkade blommor.

Torkade blommor i en ram. Ge dina blommor en scen genom att arrangera dem i en dubbelsidig ram.

  Torkade blommor är tillbaka igen! Från 1930-talet och framåt blev torkade blommor mer och mer populära i Nederländerna och nådde sin absoluta topp på 1980-talet: nästan varje hushåll hade sin egen torkade bukett i rummet. Under tiden kan vi inte längre bortse från ‘konstverken’, för torkade blommor är supertrendigt igen! Det beror främst på…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *