Liguster

Ligustrum Vulgare är en stark häckväxt. Ligustern, som den också kallas, skapar en vacker, graciös häck i din trädgård med sina smala, avlånga, gröna blad.

Den härdiga Ligustrum växer ganska snabbt. Vill du ha en häck lika hög som en man (upp till max 2,5 meter) är den snabbt hög och synlig. Du kan också använda Ligustrum Vulgare som en låg häck.

Fördelar med en ligusterhäck

En ligusterhäck har en mycket tät struktur. Det finns därför få öppna ytor i häcken, vilket gör att du åtnjuter den nödvändiga avskildheten. En tät häck ser också snyggare och friskare ut.

Ligusterhäcken (delvis) behåller sina löv vintertid. Inte bara fördelaktigt för integriteten, utan häcken fortsätter att ge skydd mot vinden på vintern.

En ligusterhäck är ganska liten när den planteras, men växer väldigt snabbt. På nolltid har du en häck som ger avskildhet och skydd.

En ligusterhäck kan växa på nästan vilken jord som helst. Dessutom är liguster inte en svår häckväxt när det gäller solljus och skugga.

Slutligen sprider en ligusterhäck även en underbar doft när den blommar.

Ligustrum Vulgare är en stark häckväxt. Ligustern, som den också kallas, skapar en vacker, graciös häck i din trädgård med sina smala, avlånga, gröna blad. Den härdiga Ligustrum växer ganska snabbt. Vill du ha en häck lika hög som en man (upp till max 2,5 meter) är den snabbt hög och synlig. Du kan också…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *